Sunday, December 1, 2019

Prajitura fanta cu fructe

Ingrediente

  • blat: 4 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri apa fiarta
  • 2 cani faina
  • vanilie
  • caoja de lamiie sau (si)portocala
  • 2 plicuri cu praf de copt.
  • crema: 1litru fanta
  • 8 linguri zahar
  • 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie
  • zmeura
  • capsuni
  • nuca
  • etc.)

    Mod de preparare

    CREMA:

    1) 1/2 litru fanta cu 8 linguri zahar se pun pe foc,

    2)iar 1/2 litru fanta si 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie, zmeura, capsuni, etc.) se amesteca bine, dupa care se pun in cealalta fanta de la nr.1 de pe foc si se amesteca pina se ingroasa.

    Crema calduta se toarna peste blatul rece, se presara cu nuca de cocos. (In blat inainte de a se coace se pot pune stafide sau nuca macinata. Ar fi bine ca tava in care se coace blatul sa fie patrata). Pofta mare!

No comments:

Post a Comment